luni, 26 noiembrie 2012

Metin2 - Ghidul incepatorului

In cazul in care esti nou sau vrei sa te apuci de Metin2, trebuie sa ai cateva cunostinte de baza, foarte importante pentru un incepator.
Metin2 este un MMORPG gratuit dezvoltat de
Ymir Entertainment, fiind considerat cel mai pupular joc de acest fel din Europa. Exista patru tipuri de personaje ce pot fi alese, acestea fiind: Razboinic, Saman, Ninja si Sura, iar pentru fiecare exista o versiune feminina si una masculina.
Scopul este sa inaintezi in nivel, sa-ti intaresti abilitatile magice, sa achizitionezi iteme cu bonusuri specifice si multe altele.
E de precizat ca pe langa serverele oficiale care sunt proprietatea Ymir Entertainment, exista si servere private, majoritatea fiind detinute de una sau mai multe persoane, au cateva diferente fata de cele oficiale ca: diferite armuri, arme in plus, un bonus de experienta, etc.
Experienta
Ajuta la avansarea in nivel si poate fi obtinuta omorand monstrii cu nivelul apropiat de cel al personajului tau.
Status
Exista patru tipuri de status: 
- puterea( creste valoarea atacului )
- inteligenta( creste atacul magic )
- vitalitate( creste viata si apararea )
- dexteritate( creste eschiva, mai concret, mareste sansa de a evita o lovitura )
La saman si la sura cea mai importanta categorie la status e inteligenta, la razboinic puterea si la ninja dexteritatea.
Primesti cate trei puncte de status pe nivel, adica un punct pentru fiecare din primele trei bile umplute( pentru ultima bila nu primesti un punct de status).
Magiile(skillurile)
Fiecare caracter are posibilitatea de a alege dintre doua tipuri de vraji, asta insa dupa nivelul 5.
Razboinic: Corp/ Mental
Ninja: Departare(arc)/ Apropiere(lama)
Saman: Vindecare/ Dragon(zmeu)
Sura: Magie neagra/ Arme magice
De la nivelul 5 in sus, pentru fiecare nivel obtinut primesti un punct ce se poate atribui unei abilitati, care mai tarziu poate fi adusa la nivel de maestru daca concentrezi intre 17 si 20 de puncte pe magia respectiva( cel mai recomandat este sa ajunga M la 17 puncte ), dupa care poate ajunge la nivelul de mare maestru cu ajutorul cartilor specifice acelei abilitati( fiind necesare 55 carti citite cu succes), iar dupa ce a ajuns la acest nivel o puteti imbunatati cu ajutorul pietrelor spiritului, fiind necesare 10 astfel de pietre folosite cu succes.
O data ce avansezi gradul magiei( 1-20 puncte -> M -> G -> P ) aceasta va deveni mai puternica si s-ar putea sa-si schimbe aspectul( nu toate vrajile si-l schimba la fiecare avansare ).
Misiunile
Sunt sarcini ce va sunt oferite de unele personaje din joc, iar cei ce le indeplinesc primesc o recompensa mai mare sau mai mica, in functie de dificultatea acestora.
Fierarul si imbunatatirile
Fierarul poate imbunatati valoarea unui item pana la +9, insa daca acesta da gres, itemul va disparea. Tocmai de aceea exista pergamentele binecuvantate care elimina riscul distrugerii unui item, adica daca esueaza nu se va distruge ci ii va scadea doar un nivel.
Echipamentul
Echipamentul consta in: arma, armura, coif, colier, cercei, papuci, bratara, existand mai multe accesorii pentru fiecare categorie. Acestea au diferite bonusuri ce ajuta la intarirea caracterului tau.
Item-Shop
Este un loc in care majoritatea obiectelor pot fi achizitionate numai prin cumpararea cu bani reali, adica se cumpara monede dragon cu plata in viata reala, dupa care cu acestea se pot achizitiona itemele respective.
Yangul
Este moneda principala de joc, folosita in comert, cumpararea unor iteme, etc.
Potiunile
Sunt elemente ajutatoare, cele mai importante fiind licorile rosii si cele albastre, pot fi cumparate de la magazinul general.
Bafta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu